elizabethin – Snívajme sen o Raji na Zemi

Žena baran a Muž vodnár

Posted by elizabethin na 29. marca 2012

Tito dva spolu mohou strávit nádherné chvíle, pokud bude mít dívka Beran na paměti jedinou věc – jestliže se muž Vodnář směje, je to proto, že je smutný. Jestliže pláče, je to proto, že má radost.Jakmile ona tedy tuto jeho hru prohlédne, daleko snadněji porozumí i všem jeho fintám. Mám tím na mysli finty, které Vodnář používá k tomu, aby v dívce probudil dojem, že o ni nestojí, a pokud ona ví, že o ni stojí, pak jsou to finty, kterými v ní probouzí dojem, že o ni nestojí příliš.

A nesmíme také zapomenout na finty, které používá, jestliže ví, že je beznadějně zamilován, ale sám sebe se snaží přesvědčit, že než bude pozdě, může tento cit zase proměnit na pouhé přátelství. Pokud máte rádi hry nebo rádi luštíte, potom tento muž pro vás bude znamenat více zábavy než kufr sešitů s křížovkami či napínavá partie karet. Dívka Beran hraje ráda. Má to ale malý háček – hraje ráda pouze v případě, že ji ten druhý nechá pokaždé vyhrát. Muž Vodnář však nemá s dívkou Beranem, která hraje podle těchto pravidel, absolutně žádnou trpělivost. Není jí ochoten dát žádný náskok ani jí povolit jeden hod kostkami navíc, i když se ona bude třeba vztekat sebevíc, i když bude plakat.

Protože dívka Beran je dostatečně nezávislá a agresivní, pravděpodobně jí muž řekne: “Poslechni, moje milá. Když jsi tak citlivá, jak je možné, že jsem tě viděl nedávno pochodovat v tom průvodu členek hnutí za ženská práva? Ženské, které chtějí stejná práva jako muži, by tedy měly dostat všechna práva – včetně práva na to, aby si mohly samy stěhovat nábytek, samy opravit vodovod, vyměnit pneumatiku – a bojovat ve válce po boku mužů.” Nemá však pravdu. Ona v tom průvodu šla jen proto, že nedokázala odolat vzrušení ze zvuku bubnů. Koneckonců, Berani jsou idealisté a občas začnou provolávat slávu ještě před tím, než se vůbec dozvědí, o co vlastně jde. Není pravděpodobné, že by se dívka Beran stala jednou z vlajkonošů nějaké takové feministické skupiny.

Dívka Beran se narodila svobodná a nemá v nejmenším úmyslu vzdát se svých ženských privilegií jen proto, aby si dokázala, že je rovnoprávná. Vždyť již dávno ví, že je ostatním nadřazená!Ona pouze ráda o těchto věcech občas diskutuje, aby svou mysl udržela v kondici. Například může odpovědět: “Tvůj argument, že rovnoprávnost znamená, že by ženy měly nosit uniformu, střílet z kulometu a zabíjet lidi, je naprosto klamný a nerealistický. Kdyby této zemi vládly ženy, žádné další války by už nebyly. To muži jsou tak skvělí, co se týká fyzického násilí a válek – ne ženy.”Vodnář: Opravdu? Tak se běž některé ráno podívat do obchodňáku naproti, když mají výprodej. Znám chlápka od Červeného kříže, který tam každou sobotu chodí obvazovat rozbité hlavy. Generál Patton by v pěti minutách zešedivěl hrůzou.

Prý něžné, citlivé ženy! To určitě! Dříve či později si ona začne stěžovat, že je lhostejný a netečný nebo krutý a sadistický. (Pro Berana to znamená jedno a totéž. V jejích očích je lhostejný synonymum pro kruy a netečný pro sadistický.) Je to tím, že zatímco on šíří ideály bratrství a sesterství, je jednoduše svou obdivuhodnou, i když poněkud otravnou šířkou rozhledu izolován od drobných osobních citů jednotlivce. Vodnář se bude vždy daleko více zajímat o to, jak by se dala léčit běžná rýma, než o to, aby vám podal kapesník, když kýcháte. Spíše se bude zajímat o problémy geriatrie a stárnutí z lékařského hlediska než o to, aby pomohl staré paní přes ulici. Uran jeho srdce a mysl směřuje ke zmírnění všeho neštěstí a zla světa, ke světlým zítřkům, a tedy mu již nezbývá příliš porozumění pro úzkost bližních kolem něj.

Tento muž je v podstatě dobrosrdečný a milý, o tom není sporu, a jeho cíle jsou ušlechtilé, nicméně pokud budete mít co do činění s Vodnářem, vždy mějte na paměti Robespierra (který měl Ascendent ve Vodnáři). Jeho mravní principy a plány na obrodu Francie byly nepochybně upřímné a plné ideálů, ovšem zcela opomněl skutečnost, že Francie je zemí, v níž žijí lidské bytosti, které mají své city, a ve své bojovné horlivosti nechal stít až příliš mnoho hlav.Vodnář se snaží být optimista a snaží se chápat své přátele, kteří mají starosti či problémy … a též svou dívku Berana (která potřebuje jeho široká ramena, aby se na nich mohla vyplakat, kdykoli jí ublíží). Ovšem jeho chápavost je až příliš často podobná spíše prázdným všeobecnostem. Se svým širším uranským rozhledem muž Vodnář instinktivně chápe hlubší význam bolesti, ví, že duše může být zdokonalena jenom skrze bolest – a nerad se staví do cesty osudu.

Je přece příliš bezvýznamný, než aby se snažil zkřížit plány osudu. Neboť ví, že osud je synonymem Boha. (Jak můžete vidět, i jejich synonyma se poněkud liší.)Dobrá, dokáže být tedy milý a jemný, něžný a zábavný, kdykoli se mu to hodí, ale v sentimentálních očích citlivější, upřímné dívky Berana je stále chladný a necitelný. Tento rozdíl mezi jejich povahami lze pomocí kompromisu příležitostně trochu uhladit, ale nikdy ne naprosto překonat.On má stovky, možná tisíce přátel. Jelikož se jedná o takový dav lidí, ona rozhodně není nad každým z nich zrovna nadšením bez sebe. (Ona není Vodnářem, tím je on.) Čím více času on tráví s nimi – bez ní -, tím více prostoru má ona k žárlivosti. A jelikož žárlivost je Achillovou patou dívky Berana, jejich vztah bude mít daleko lepší vyhlídky, pokud mu dovolí vodit si přátele domů, než aby ho nutila scházet se s nimi parku. Není nic, co by v něm mohlo tuto jeho společenskost utlumit.

Je filantrop, má rád lidi; a ona by měla tuto skutečnost přijmout.Je rozhodně třeba zapomenout na jeho ctnosti – jako je jeho rozhled, originalita, předvídavost, přátelskost a společenskost – a soustředit se na jeho nedostatky. Má jich dost. (Vím, že tato rada zní tak trochu podivně, ale my tu máme co do činění s Vodnářem, což znamená, že vše, co jste se již dozvěděli a naučili, je třeba zcela převrátit a v zrcadle číst pozpátku.) Neboť to, co je drží pospolu, nejsou jeho ctnosti, nýbrž právě jeho nedostatky. Podívejme se nyní na některé z nich podrobněji.Je nepředvídatelný. Ona musí uznat, že tato vlastnost je pro Berana vzrušující, neboť pro Mars znamená výzvu. Je také výstřední, podivínský a nekonvenční. To je pro ženu Berana ideální ! Dále mu v uších neustále zní jakási podivná hudba a jeho životní rytmus udávají jakési z dálky znějící divoké bubny (všichni Berani milují pochod za zvuku bubnů).

Skvělé! Pokud bude hodná, dovolí jí držet se ho za ruku a poskakovat vedle něj. Co se týče těch divokých, z dálky znějících bubnů, které udávají jeho životní rytmus, pro Berana jsou bubny jako bubny. Koho zajímá nějaký rozdíl mezi nimi? Jí pulzuje srdce rychleji při jakémkoli zvuku bubnu, a každý zvuk bubnu probouzí v její duši naději a vzrušení.Nicméně její pulz se může o něco zpomalit, když přijde na řadu dosažení sexuálního naplnění s tímto mužem. Zpočátku je k němu totiž dívka Beran možná až příliš otevřená a přímá, takže její plamenný marsovský pud může pro jejího milence Vodnáře znamenat hotový hurikán. Co se mu stalo? Ještě před chvílí tady seděl?! Ach, tamhle je. Musí jít pro něj zpátky, aby jí neutekl. On tam sedí, kouká do prázdna, mne si levé ucho a snaží se přijít na to, co tento první polibek znamenal.

Nebo to snad ještě nebylo všechno? Má se připravit ještě na něco víc? Nu, konečně, mohlo by to být zajímavé.Je ochotný se učit a je svolný k tomu, aby mu ona byla učitelkou. Ale bude-li dělat v učení nějaké pokroky, to je již otázka jiná. Nikoli, nenarazila na panice. Je to samozřejmě také jedna z možností, ale pravděpodobným důvodem jeho bázně a údivu je to, že pro typického Vodnáře je každá životní zkušenost úplně nová – jen ji ochutnat, zkusit a poté si ji bud’ oblíbit, či se jí zříci. Jeho přístup k milostnému vztahu je úplně stejný. Jelikož vzájemná přitažlivost mezi mužem Vodnářem a dívkou Beranem je spíše citového charakteru (a má co dělat s intelektuální zvědavostí), jejich sexuální spojení je nepředvídatelné. Je to pořád týž problém. Jeho zjevná netečnost – a její netrpělivost vůči všemu, co nepřináší okamžité uspokojení. A přece, pokud je vztah mezi jejich Slunci a Lunami harmonický (ovšem často i když tomu tak není), mají docela velkou šanci, že se praxí v tělesném vyjadřování lásky zdokonalí.

Její svěží a nezáludná býčí aura – její naprostá upřímnost v sexuálním vztahu – ho hluboce osloví a probudí v něm až nečekanou něhu, ovšem ona by se měla stále držet ideálu a nevinnosti prvního svádění … zrovna jako on.Mnoho problémů vznikne ze skutečnosti, že ona je znamení základní, a tudíž je ráda dominantní – zatímco on je znamení pevné, a tudíž se odmítá podvolit. Též se oba narodili v mužském slunečním znamení a navíc jsou ovládáni mužskou planetou, přičemž obě jsou planetami mocnými a nevyzpytatelnými. Mars a Uran jsou stejně výbušní a ctižádostiví jako milenci či partneři, kterým vládnou a jejichž činy řídí, ovšem některé rozdíly mezi nimi lze zahladit pomocí vibrace 3-11, upřímnými přátelstvím a komunikací, a jsou i jiné astrologické cesty, které vedou ke společnému štěstí dívky Berana a jejího Vodnáře (nebo též Vodnáře a jeho dívky Berana, neboť mužské charisma v otázce vlastnictví a majetku zde funguje oběma směry).

Překvapivě prospěšným a praktickým se ukazuje být díky svým mystickým kvalitám esoterické spojení duší. Měli by se snažit spolu meditovat v hlubších rovinách významu jejich vzorce 3-1 I . Z astrologického hlediska jde o jakýsi “vztah sextilu”. Pokud se zamyslíte nad slovem “sextil”, vytane vám na mysli zřejmě představa sněhových vloček a hvězd, neboť astrologický symbol pro sextil připomíná oboje.Vypadá takto: A co může být krásnější představou než právě sněhové vločky a hvězdičky? * * Sněhová vločka je svým tvarem naprosto jedinečná a originální a zrovna takový je i muž Vodnář. Žádné dvě sněhové vločky nejsou stejné a ani tento muž se nepodobá žádnému jinému na této planetě.

Pokud jde o hvězdy, jsou třpytivými démanty na noční obloze, ke kterým děti (a ti, kteří tomu věří) vznášejí svá přání, což by mu mělo připomenout právě ji, neboť srdce dívky Berana bude navždy srdcem dítěte, které věří v kouzla a zázraky . .. v jaro a východ slunce … neboť srdce dívky Berana je naivní a důvěřivé … vzrušuje ji každé nové tajemství a každý nový objev a je stejně otevřená a přátelská jako dítě … a též tolik zranitelná, navzdory veškeré odvaze a nezávislosti, které ukazuje na povrchu.Budou překvapeni, jak je toto malé meditační cvičení povznese ze stínu strachu, odmítání, žárlivosti a vzteku zpět do světla radosti a štěstí. Kdyby ona pokaždé, když uvidí sněhovou vločku, měla před očima jeho jedinečnost a kdyby si on pokaždé, když spatří hvězdu, vzpomněl na její dětskou bezelstnost … potom by napětí mezi nimi roztálo v porozumění, stejně jako tají sněhové vločky, a zasvítilo by novým příslibem, stejně jako svítí hvězdy.

Sněhové vločky a hvězdy se tak mohou stát skutečně magickou mantrou všem milencům ovlivněným vibrací 3-11, ale obzvláště právě tomuto muži a této ženě. Padající sněhové vločky a hvězdy létavice pak mohou být jejich důvěrným klíčem k lásce. Někdy vám tato dvě sluneční znamení mohou připomínat jistou starou pohádku. Za dívkou Beranem a mužem Vodnářem přijde kouzelný skřítek, aby jim splnil tři přání. Muž si však v typicky uranské rozpustilosti přeje borůvkový pudink. Místo toho, aby dívka Beran využila alespoň zbývající přání a řekla, po čem její srdce touží, uštěpačnost jejího partnera ji tak rozzuří a urazí, že vyhrkne: “Přeji si, aby se ti ten pitomý pudink přilepil na nos!” A potom, samozřejmě, musí své poslední přání obětovat tomu, aby se pudink z nosu zase odlepil.

Je smutné, když dva lidé, kteří se milují, takto plýtvají přáními. Ale stále mezi nimi zůstává něco z jejich včerejška, něco, z čeho lze postavit mezi nimi most. Co třeba všechny ty bláznivé sny a … počkejte! Slyšíte? Nejsou to ony vzdálené, divoké bubny? Jsou to ony! Slyší je oba. Je po hádce. Chytne ji za ruku a jdou se společně přidat k slavnostnímu pochodu (přičemž Beran musí jít samozřejmě v čele).A víte, co? Právě začalo sněžit! A na obloze vyšly hvězdy!

zdroj- denne.sk


Baran (21. 3. – 20. 4.) všeobecne

Baran – ako ho spoznáte

Žena baran a Muž vodnár

Žena baran a Muž ryby

Žena baran a Muž býk

Žena baran a Muž baran

Žena baran a Muž blíženci

Žena baran a Muž rak

Žena baran a Muž panna

Žena baran a Muž lev

Žena baran a Muž váhy

Žena baran a Muž škorpión

Žena baran a Muž strelec

Žena baran a Muž kozorožec

Pridaj komentár