elizabethin – Snívajme sen o Raji na Zemi

Podporte aj svoj Vonkajší zrak

Posted by elizabethin na 20. apríla 2012

Moje skúsenosti so šošovkami . Tento článok je malou úvahou na výhody, ku ktorým som vlastnými skúsenosťami prišla , pri nosení kontaktných šošoviek. Atak podporila rozvoj nie len vnútorného, ale aj vonkajšieho videnia.

Začnem tým , ako nedám dopustiť na klasické okuliare s nádherným rámom v ktorom vyzeráte ako štýlová babička spred 50 rokov a potom zrazu zistite, že vám to vo vašom životnom štýle, ktorý by ste chceli mať, nestačí.

 Stačí jedno slnkom prežiarené popoludnie a hodinový beh na osviežujúcom jarnom vetríku a hneď viete, prečo si máte dať na budúce radšej šošovky, ako ponechať svoje starostlivo vybrané a niekoľko týždňov obzerané okuliare. To opálenie Vám naozaj za to nestojí ….Potom prišla skúsenosť s bicyklovaním, sánkovaním, plávaním a saunou , vbehnutie do MHD v zime a zarosením  mhmhm. Takto som prišla na druhú života nevyhnutnú časť mojej tváre a to sú šošovky.

Nasadzovanie šošoviek Vám príde zo začiatku možno ťažké a aj nepríjemné, ale všetko je len troška cviku a praxe. Najdôležitejšie je zapamätať si prvé pravidlo o hygiene, nielen rúk, ktoré pracujú so šošovkami , ale aj skladovaním a používaním sterilných roztokov a nie oplachovaním v čistej vode, ktorá môže obsahovať rôzne mikróby a  nečistoty.

V čistote udržiavať  aj púzdro a dodržiavať životnosť šošoviek.  Predídete tým rôznym zápalom, ktoré sa môžu komplikovane liečiť a dokonca zanechať na oku neželané trvalé následky.

Ak pracujete v miestnosti, kde je klíma, pomôžu proti vysušovaniu umelé slzy.

 Ale ak sa vyskytnú v priebehu nosenia problémy ako pocit suchých očí, rezanie, svrbenie, nadmerne slzenie, precitlivelosť na svetlo, zhoršenie ostrosti, sčervenanie, treba šošovky okamžite vybrať a preto si radšej noste puzdro na šošovky so sebou.

 V prípade že nešlo o znečistenú šošovku, poškodenú alebo už starú, je lepšie vyhľadať  kontaktológa alebo očného lekára.

Mali by ste lekára upozorniť, že máte cukrovku, alergiu, problémy so štítnou žľazou alebo ste otehotneli. Pretože aj toto môže viesť ku komplikáciám s nosením šošoviek.

V neposlednom rade sú to aj kozmetické výrobky milé dámy, ktoré používame pri líčení a môžu spôsobiť problém   pri nosení.

Kontaktológ Vám naozaj vysvetlí, odporučí, upozorní, ukáže, informuje a je nápomocný ku každej Vašej otázke a komentáru, prípadne problému, ktorý s Vami hneď rieši a navrhne ohľadom šošoviek riešenia. Bola som prekvapená, ako efektne a rýchlo vedia títo ľudia zareagovať a pomôcť Vám.

A to najlepšie nakoniec. Keď ste si už zvykli na šošovky a všetko Vám je ohľadne nich jasné a neviete si už svoj uponáhľaný život v tejto rýchlej dobe, kde potrebujete všetko stíhať, predstaviť, objavíte na internete z tepla domova jednu úžasnú internetovú stránku.

http://www.vasesosovky.sk/

Na nej si nájdete čo potrebujete, porovnáte ceny nielen šošoviek, ale aj roztokov. Majú sortiment púzdier, kozmetiky, očných kvapiek a iných vecí ,ktoré sa Vám zídu . Zakúpite ich omnoho lacnejšie a sú tu aj veľmi dobré zľavy, ktoré sa oplatí využiť ak pravidelne nakupujte šošovky.

Stretnete sa s výbornými akciami , perfektným zákazníckym servisom, spoľahlivým doručením a starostlivo zabaleným balíčkom, prineseným kuriérom až k Vám domov.

A ušetrí Vám to čas, ktorý potom  venujete svojej rodine a deťom ako ja.

Ja môžem len nosenie kontaktných šošoviek odporučiť, lebo mi veľmi pomohli udržať si môj životný štýl, športovanie a aj praktickosť v každodennom nosení.

autor-eli

Pridaj komentár