elizabethin – Snívajme sen o Raji na Zemi

SOWILO – Slnko

Posted by elizabethin na 13. marca 2012

 SOWILO (Slunce)

K  runě má vztah

Strom: Jalovec
Léčivá rostlina:Jmelí
Živel: vzduch

Slunce každý den vítězí nad temnotou a proto se runa Sowilo nazývá též Runou vítězství. Pro seveřany bylo Slunce božštější a vzácnější než pro nás, kteří si slunečního svitu užijeme více. V archaických představách byl jeho svit znamením přízně bohů, příslibem úspěchu. Slunce je vlídným projevem božského ohně, který hřeje, nepálí.

Dává nám naději na dosažení cíle, onoho pomyslného (pro dávné mořeplavce naprosto reálného) přístavu, vítězství nad náhodnými vlivy, se kterými se denodenně musíme potýkat. Radí nám vytrvat v úsilí.

Runa Sowilo tedy oslavuje zdroj světla a tepla, který byl jedním z nejdůležitějších objektů všech starověkých náboženství. Tato runa je jedna z nejpozitivnějších run vůbec. V jejím popisu stojí – ochrana, pozitivní síla, energie, osvícení, plodnost, zdraví, vítězství a sláva. Runa je však natolik mocná, že může člověka zcela zahltit.

Pokud si runu vytáhneme v řádné pozici – máme úspěch zaručen, jako by byl už předem zapsán ve hvězdách. Může do našeho života vstoupit zcela nečekaně. Cíl máme na dosah ruky.

Obrácená pozice – ukazuje na naši namyšlenost, samolibost, marnivost, slabošství.

zdroj -atarot.cz

Pridaj komentár